Следвайте Гласове в ТелеграмРъководството на МВР очевидно се притесни от случващото

...
Следвайте Гласове в ТелеграмРъководството на МВР очевидно се притесни от случващото
Коментари Харесай

МВР извади полицаи с дълго оръжие по улиците в страната заради атентата в Москва

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Ръководството на Министерство на вътрешните работи явно се тормози от протичащото се в Москва и разгласи засилени ограничения за сигурност. В публично известие на уеб страницата на вътрешното министерство се осведоми, че " чиновници от разнообразни структури на Министерство на вътрешните работи подхващат засилени ограничения за застраховане на сигурността и спокойствието на жителите на територията на страната ".

Добавя се и, че " полицейски патрули и жандармеристи, оборудвани с дългоцевно оръжие ще патрулират в градските зони и ще съблюдават за реда и за гарантиране на сигурността ".

Според известието ограниченията са разпоредени от вътрешния министър Калин Стоянов " с оглед попречване на нарушавания на публичния ред и повишение на бдителността ".

Министерство на вътрешните работи не обвързва непосредствено дейностите си с атентата в Москва, само че те идват единствено часове след протичащото се в Русия и явно са ги провокирали. Не се споделя и дали има някакви данни за застрашеност и в България, за какво би трябвало да се покачва бдителността, както и какви нарушавания на публичния ред ще се предотвратяват.

За последно Министерство на вътрешните работи извади тежковъоръжени служители на реда и жандармеристи в центъра на София преди десетина дни. Това стана след среща на министъра на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов  с кмета на София Васил Терзиев и представители на браншови организации на заведенията, които желаеха повече сигурност в столицата. Прекият мотив бяха два случая в центъра на града, в които младежи се биха.

Страх от терирозъм пък извади служители на реда с кучета по време на коледните празници. Тогава екипи на Главна дирекция " Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма " патрулираха в регионите на огромни търговски обекти, коледни базари, централните градски елементи, жп и автогари, както и в дребните обитаеми места. Очаква се в този момент да се прави същото.

Инфо: segabg.com

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР